Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het grootste deel van ons assortiment (m.u.v. tuinplanten en XL-planten) wordt de volgende dag al geleverd als je voor 22.00 uur bestelt. In de winkelwagen en op de productpagina staat duidelijk aangegeven welke producten morgen geleverd kunnen worden. Wij leveren niet op zondag en maandag. Verzending bij een bestelling boven de €60,- is gratis. Eventuele vertragingen door de bezorgdienst liggen buiten onze macht.

Trustpilot 4.4 (Uitstekend)

Onze klanten bevelen ons aan en dat is te zien aan onze uitstekende score op Trustpilot. Al ruim 4000 klanten schreven een review.

Bewuste keuze

Wij zijn in bezit van het Thuiswinkel duurzaamheidscertificaat. Hier zijn we ontzettend trots op. Wil je hier meer over lezen? Dat kan op onze duurzaamheidspagina!

Suikerdruifje verzorging

De Parthenocissus Striata, beter bekend als het Suikerdruifje, is een charmante kamerplant met smalle donkergroene bladeren die sierlijk aan langere stelen hangen. Deze plant is ideaal voor het creëren van een jungle sfeer in huis. Oorspronkelijk komt het Suikerdruifje uit Australië, maar het heeft zijn weg gevonden naar vele huiskamers over de hele wereld. De verzorging van deze plant is gemiddeld qua moeilijkheidsgraad, dus met een beetje aandacht en liefde zal het Suikerdruifje goed groeien. Lees verder voor meer informatie over de Suikerdruifje verzorging.

Suikerdruifje soorten

De Parthenocissus Striata staat vooral bekend om zijn sierlijke hangende groeiwijze en donkergroene bladeren. Er zijn niet veel verschillende soorten van deze plant bekend. Het Suikerdruifje dat je vaak in de huiskamer ziet, is de Parthenocissus Striata. Deze variant is speciaal vanwege de suikerachtige korreltjes aan de onderkant van de bladeren. Het is een plant die perfect past in een jungle stijl interieur en kan een prachtige toevoeging zijn aan je plantencollectie. Met de juiste verzorging zal deze kamerplant een mooie volle groei laten zien.

Parthenocissus Striata
volle zonStandplaats:
Indirect zonlicht
planten diervriendelijkDiervriendelijk:
Nee
gemakkelijke verzorgingWaterbehoefte:
Gemiddeld

Suikerdruifje water geven

Het Suikerdruifje heeft een gemiddelde behoefte aan water. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef in de zomer één keer per week water en in de winter ook één keer per week, maar dan een kleinere hoeveelheid. Voordat je water geeft, voel je aan de grond om te controleren of deze droog aanvoelt. Als dat zo is, is het tijd om de plant weer water te geven. Gebruik je vinger om de vochtigheid van de aarde te testen. Wil je het jezelf makkelijker maken bij de Suikerdruifje verzorging? Overweeg dan onze waterdruppelaars.

Lees alles over planten water geven

Parthenocissus Striata

ONZE Parthenocissus Striata

28%
Groene Werkplekbox
Combideal
Oorspronkelijke prijs was:  269,88.Huidige prijs is:  194,99.
Parthenocissus Striata

Luchtvochtigheid Suikerdruifje

Het Suikerdruifje houdt van een omgeving met een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid. Dit is belangrijk voor de gezondheid en groei van de plant. Om de luchtvochtigheid rondom deze kamerplant te verhogen, kun je een bakje met water in de buurt van de plant zetten. Het water in het bakje zal langzaam verdampen en zo de luchtvochtigheid verhogen. Zorg ervoor dat je het bakje water regelmatig bijvult als het leeg raakt. Dit helpt om de ideale omstandigheden voor de plant te creëren.

Suikerdruifje standplaats

Plaats de Parthenocissus Striata op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Het is belangrijk dat deze kamerplant niet in de volle zon staat, omdat de bladeren dan kunnen verbranden. Een halfschaduw- of schaduwplek is het beste voor deze plant. In de winter en zomer kun je de plant op dezelfde plek laten staan, zolang hij maar uit direct zonlicht is. De ideale temperatuur voor de plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius.

Zorg er tijdens de koudere maanden voor dat de plant niet te dicht bij een koud raam staat. Het is beter om de plant geleidelijk aan de lichtere omstandigheden te laten wennen. Dit doe je door de Parthenocissus Striata steeds iets dichter bij het raam te plaatsen, maar let op dat hij geen direct zonlicht krijgt.

VAAK IN COMBINATIE MET het suikerdruifje GEKOCHT

Parthenocissus Striata

Suikerdruifje giftig?

Het Suikerdruifje staat bekend als een giftige plant voor mensen en dieren. Het is daarom belangrijk om deze kamerplant buiten bereik van nieuwsgierige huisdieren en kleine kinderen te houden. Zorg ervoor dat de plant op een veilige plek staat waar huisdieren en kinderen er niet bij kunnen. Dit is niet alleen beter voor de veiligheid, maar ook voor de Suikerdruifje verzorging.

Suikerdruifje verpotten

Het Suikerdruifje groeit niet zo snel als sommige andere kamerplanten, maar hij heeft wel af en toe een nieuwe pot nodig. Dit geeft de wortels meer ruimte om te groeien en zorgt ervoor dat de plant gezond blijft. We raden aan om de plant eens in de twee tot drie jaar te verpotten, bij voorkeur in het voorjaar. Dit is het groeiseizoen van de plant, waardoor de Parthenocissus Striata zich makkelijker kan aanpassen aan de nieuwe omgeving.

Hoe verpot je het Suikerdruifje?

  • Kies een nieuwe bloempot die ongeveer 20% groter is dan de huidige pot.
  • Leg een laagje hydrokorrels op de bodem van de nieuwe pot voor goede drainage.
  • Haal de kamerplant voorzichtig uit de oude pot.
  • Bekijk de wortels en verwijder eventuele beschadigde of rotte delen.
  • Plaats de Parthenocissus Striata in de nieuwe pot.
  • Vul de pot aan met verse potgrond en druk deze licht aan rondom de wortels.
  • Geef de plant water om de wortels te helpen zich te vestigen in hun nieuwe omgeving.

Door de Parthenocissus Striata te verpotten, zorg je ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien en dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat.

Lees alles over planten verpotten

Lees alles over wanneer je planten het beste kunt verpotten

Parthenocissus Striata

Verzorgingsproducten

Parthenocissus Striata

Suikerdruifje voeding

Wanneer je de Parthenocissus Striata in huis haalt, heeft deze de eerste twee maanden geen extra voeding nodig. De verse potgrond waarin de plant staat, bevat genoeg voedingsstoffen voor deze periode. Na deze eerste twee maanden is het belangrijk om de Parthenocissus Striata regelmatig te voorzien van plantenvoeding. Doe dit in de lente en zomer wanneer de plant actief groeit.

In de herfst en winter gaat de plant in de ruststand en is extra voeding niet nodig. Let op de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste hoeveelheid voeding en geef nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid. Dit kan namelijk meer kwaad dan goed doen voor de gezondheid van de plant.

Suikerdruifje ziektes

Het plantje is niet heel gevoelig voor ziektes, maar het kan soms gebeuren dat deze kamerplant last krijgt van ongedierte zoals bladluizen of spint. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de luchtvochtigheid rondom de plant op een gemiddeld tot hoog niveau te houden. Dit kun je doen door de bladeren regelmatig te besproeien met water en door de plant niet op een plek met veel tocht te zetten. Als je de Suikerdruifje verzorging tips op deze pagina volgt, is de kans op ziektes en ongedierte klein.

Mocht de Parthenocissus Striata toch last hebben van ongedierte, dan kun je bij ons verschillende middelen vinden om de plant te helpen. Zo hebben we bijvoorbeeld een insectenspray die je kunt gebruiken om de beestjes te bestrijden.

Gratis cursusIn 7 dagen plantenexpert

Suikerdruifje stekken

Hoe moet je het Suikerdruifje stekken? Dit plantje maakt het je gemakkelijk door te groeien vanuit stekjes die je in water kunt zetten. Het stekken van de Parthenocissus Striata is een leuke manier om je plantencollectie uit te breiden of om een vriend blij te maken met een nieuwe plant. Het beste moment om te stekken is in de lente of zomer, omdat de plant dan in zijn groeiperiode zit.

Dit heb je nodig:

  • Een gezonde Parthenocissus Striata plant
  • Een schoon en scherp mesje of schaar
  • Een glas of vaasje met water

Zo stek je:

  • Kies een gezonde stengel van de plant en snijd deze net onder een bladknoop af. Zorg ervoor dat er blad aan de stengel zit.
  • Verwijder de onderste bladeren zodat er een schoon stuk stengel overblijft dat je in het water kunt zetten. Zorg er wel voor dat er blad aan de stengel blijft zitten.
  • Plaats de stengel in een glas of vaasje met water. Zorg ervoor dat de bladeren niet in het water hangen.
  • Zet het glas of vaasje op een warme plek met veel indirect licht, maar niet in direct zonlicht.
  • Ververs het water elke week en controleer regelmatig op wortelgroei.
  • Zodra de wortels een paar centimeter lang zijn, kun je het stekje in potgrond zetten.

Door het Suikerdruifje te stekken, kun je genieten van het proces van nieuwe groei en je liefde voor planten delen met anderen.

Parthenocissus Striata
Parthenocissus Striata

Suikerdruifje bloei

Het Suikerdruifje staat niet bekend om zijn bloei in de huiskamer. Dit plantje is vooral geliefd om zijn sierlijke bladeren en hangende groeiwijze. In tegenstelling tot sommige andere kamerplanten, wordt de Parthenocissus Striata niet gekweekt voor zijn bloemen en zal hij zelden tot nooit bloemen ontwikkelen binnenshuis. De omstandigheden in de natuurlijke habitat zijn namelijk anders dan in de woonkamer.

Hoewel het Suikerdruifje dus geen bloemen zal geven, kun je nog steeds genieten van de mooie donkergroene bladeren die deze plant kenmerken. Het zijn de unieke textuur en de vorm van de bladeren die de Parthenocissus Striata tot een aantrekkelijke toevoeging voor je plantencollectie maken.

Suikerdruifje snoeien

Het Suikerdruifje zal na verloop van tijd wat oudere bladeren ontwikkelen die er minder mooi uit kunnen zien. Dit is een normaal deel van de groei van de plant en niets om je zorgen over te maken. Voor optimale Suikerdruifje verzorging kan je deze oudere bladeren voorzichtig wegknippen. Als je ziet dat een blad geel of bruin wordt, knip het dan dicht bij de stengel af. Zorg ervoor dat je een schone en scherpe schaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

Het is niet nodig om grote delen van de plant af te knippen, omdat de Parthenocissus Striata van nature een mooie vorm heeft en niet snel te groot wordt. Door alleen de ongezonde bladeren te verwijderen, houd je de plant gezond en zorg je ervoor dat de energie naar de nieuwe groei gaat. Dit helpt de Parthenocissus Striata om zijn sierlijke hangende groeiwijze te behouden.

Hoe verzorg ik een Suikerdruifje? 
Suikerdruifjes hebben helder, indirect licht nodig en moeten regelmatig water krijgen. Zorg er wel voor dat de grond niet te nat wordt.

Waarom laat mijn Suikerdruifje blad vallen? 
Bladval bij een Suikerdruifje kan verschillende oorzaken hebben, zoals te veel direct zonlicht, te veel of te weinig water of een plotselinge verandering in de omgevingstemperatuur. Controleer de verzorgingsomstandigheden en pas deze zo nodig aan.

Hoe stek ik een Suikerdruifje? 
Het stekken van een Suikerdruifje kan door een gezonde stengel af te snijden en de onderste bladeren te verwijderen. Plaats de stengel in water of direct in vochtige grond. Zorg ervoor dat de stek op een plek met veel indirect licht staat en houd de grond of het water vers.

Klantenservice
Plantje.nl
nieuwsbrief
Nieuwe plantenweetjes, aanbiedingen en inspiratie!
volg ons

Plantje.nl
Logo
Winkelwagen
Besteed nog € 60,00 voor gratis verzending